Bewoners in de Triangel starten een actie om geld op te halen voor een AED in de buurt. Via het platform BuurtAED.nl van de Hartstichting kunnen buurtbewoners geld ophalen om zo samen een levensreddende AED te kopen. De actie vind je via www.buurtaed.nl (Egelantier 2742 Waddinxveen). De AED wordt in een buitenkast aan de muur van een woning gehangen, zodat hij 24 uur per dag toegankelijk is.

Initiatiefnemer van de actie Pieter Foekens: ‘’In de Triangel zorgen buren voor elkaar. Door geld op te halen voor een AED kunnen we misschien levens redden. Door allemaal een kleine bijdrage te doen wordt het mogelijk samen een AED aan te schaffen. Als de AED er is, willen we een reanimatiecursus organiseren. Deze actie wordt gesteund door Samen Triangel en Wijkplatform Zuidplas-Triangel. Meer informatie over deze actie vind je in bijgaande flyer.

Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70% van de gevallen vindt zo’n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als binnen 6 minuten gestart wordt met reanimeren met een AED. Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig te zijn bij het slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is.

Om van heel Nederland zo’n ‘6-minutenzone’ te maken zijn 30.000 AED’s nodig die dag en nacht beschikbaar zijn en zijn aangemeld bij oproepsysteem HartslagNu. Op dit moment zijn in Nederland 15.000 AED’s aangemeld bij het oproepsysteem, waarvan er 10.000 dag en nacht beschikbaar zijn. Deze BuurtAED-actie draagt bij aan het realiseren van deze landelijke 6-minutenzone.

Lees meer en zie wat jij kunt doen op www.buurtaed.nl