Verslag door Nadia Vishnudatt

Burendag 2020. We hadden ons niet kunnen voorstellen dat het zo’n succes zou worden. Wat begon als een idee tijdens een spontane kerstborrel, groeide uit tot een grootse organisatie waarbij het aan niets mocht ontbreken. Inmiddels wonen we zo’n 9 maanden aan de Pulpehoeve, maar wie woont er nou eigenlijk aan de overkant van de straat?

Met een mooie grasstrook voor de deur, was de locatie al snel duidelijk. Net als dat er voor jong en oud wat te doen moest zijn. We huurde een enorm springkussen waar de kinderen ontzettend van hebben genoten.

Even leek het erop dat de coronamaatregelen roet in het eten zou gooien. Door een strakke organisatie, afzetlinten en looproutes konden we voldoen aan de gestelde maatregelen door o.a. Gemeente Waddinxveen.

Het opblazen van het springkussen, was het startsein voor de burendag. Daarnaast waren er activiteiten zoals het schilderen van bloempotjes en vogelhuisjes. Ook kon je worden geschminkt. Hierna kon iedereen wat lekkers krijgen van de BBQ met een ijsje toe.

Op de dag zelf heeft iedereen zich ingezet voor een gezellige dag en er waren veel buren die hun steentje hebben bijgedragen door bijvoorbeeld materiaal uit te lenen of te helpen met opruimen.

We hebben een fantastische dag gehad, waarbij er veel leuke gesprekken en contacten zijn ontstaan tussen kinderen en volwassenen. Na afloop kreeg de organisatie super veel lovende berichten van de buurtgenoten die een mooie dag hebben gehad. Dat vraagt om herhaling in 2021!