Nederlanders ergeren zich rot aan verkeersdeelnemers die te hard rijden in hun wijk. Het is irritatie nummer één. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Ook vindt bijna 3 op de 10 Nederlanders dat de politie strenger moet optreden tegen hardrijders. Het probleem is echter dat er onvoldoende capaciteit is om hierop veelvuldig te kunnen handhaven,

De gemeente probeert al jaren de verkeersveiligheid te verbeteren. Verkeersdrempels, waarschuwingsborden en soms een snelheidsmeter. De wijkplatforms maakten een spandoek om aandacht te vragen aan de 30 km zone in woonwijken. Deze hing voor de zomer bij de Onderweg en hangt de komende 4 weken in de wijk Triangel bij de Egelantier.

Toch lijken we onverbeterlijk. Sterker nog. Het zijn vaak de bewoners zelf die de snelheidslimiet aan hun laars lappen. Wordt er bij jou in de buurt ook vaak te hard gereden? Of rijd je, als je eerlijk bent, zelf ook wel eens te hard door de buurt? Kijk in de spiegel of spreek een ander er op aan. Samen maken we de wijk veiliger.